Museumshavna i Nodeviga på Odderøya fylles med nye opplevelser: Blaud badstu og en containerutstilling med smakebiter fra det nye museet på Odderøya.
Badstu på Odderøya
Blaud badstu i Nodeviga, Kristiansand er en av Norges sydligste flytende badstuer. Flytende badstue er et nordisk konsept som tar for seg kombinasjonen av den varme badstuopplevelsen etterfulgt av et iskaldt bad i havet.
På blaud.no kan du bestille hele badstuen for deg selv, eller treffe andre i fellesbadstu.
(Vi gjør oppmerksom på at badstuen ikke blir driftet av museet, kontakt Blaud ved spørsmål)
Containerutstilling i museumshavna
Sommeren 2024 kan du se en midlertidig utstilling i Nodeviga. Fire containere er sveiset sammen og inne i vil vi presentere noen smakebiter på historier som kommer i Vest-Agder-museets nye museumsbygg på Odderøya.
Utsiden av containeren viser et stort bilde av Kristiansands vestre havn med 6 seilskuter. Utstillingen er åpen i museumshavnas åpningstider.
Historier som blir fortalt i utstillingen:
Kaperhistorie
Kristian Landmark, Christian Wulff og Ole Tellefsen har levendegjort kaperhistorien på Sørlandet. Bilder og film er klippet fra filmen «Med rett til å kapre», en dramatisk dokumentar om Nordens mest fryktede sjørøvere på 1800-tallet. Dokumentarer som kan sees i sin helhet på TVAgder.no.
Kristiansands havn 1830
Meindert Arians Appel malte i 1830 et bilde av Kristiansand havn. Museet har laget en historisk fortelling om hva vi ser på bildet.
To skuter ligger med beslåtte seil, mens de andre holder på å sette eller ta ned seilene. Det fartøyet som kommer inn forbi Odderøya, fører svensk unionsflagg, mens de andre har norsk flagg. I bakgrunnen sees byen fra Sandviken og bort til Lagmannsholmen og Odderøya. Bildet er signert: Tekent af M. Arjans Appel in Christiansand 1830.
Containerutstillingen er åpen i Odderøya museumshavns åpningstider.
Sommer i Odderøya museumshavn
Odderøya museumshavn ligger rett ved sjøkanten et steinkast unna Kvadraturen, Fiskebrygga og Kunstsilo. Her kan du bl.a. låne robåt og vannkikkert, leie SUP-brett og besøke museumshavnas kafé og museumsbutikk.
Har du lyst til å lære om klassiske norske plastbåter? Fra 50- tallet vokste det frem en betydelig plastbåtindustri på Sørlandet. Vi har laget en utstilling med et utvalg av de fargeglade båtene som ble laget i perioden fra 1950- tallet til cirka 1980. Båtene finner du inne- og i vår flytende utendørsutstiling. Bragdøya kystlag bidrar til den flytende utstillingen med eldre sjarmerende trebåter.