Nyheter

Arkitektkonkurranse – søknader fra 11 ulike land!

20. januar gikk fristen ut for å melde sin interesse for å delta i utformingen av Vest-Agder-museets nye formidlingsbygg, som skal ligge i nær tilknytning til Lasaretthøyden og museumshavna i Nodeviga, og i kort gangavstand fra Kilden og den nye Kunstsiloen.

Les mer…

Nålebindingskafe og bokpresentasjon med Anno-Katja

I forbindelse med museets utgivelse av boken «Med en nål. Bli kjent med nålebinding», vil Katja Kålheim, kjent fra NRK serien Anno presentere boka på flere av museets besøkssteder. Først ute er Sjølingstad Uldvarefabrik. Her lanseres boka 22. februar kl 18:00.

Les mer…

Lær industrihistorie på museumsfabrikken

I flere år har Sjølingstad Uldvarefabrik gjennomført skoletilbud for 8. trinn om den industrielle revolusjon gjennom Den kulturelle skolesekken i fylket. Ved å besøke den levende museumsfabrikken, et teknisk-industrielt kulturminne, skal elevene skal få kjennskap til den industrielle revolusjonen og viktige utviklingstrekk som følge av den.

Les mer…

Nytt museumsbygg for Vest-Agder-museet

I disse dager inviteres arkitekter i inn- og utland til å få formgi Vest-Agder-museets nye formidlingsbygg på Odderøya. Det er en såkalt begrenset plan- og designkonkurranse om nytt bygg, og interesserte arkitekter har frist til 20. januar til å melde seg på.

Les mer…

Bok og ballast – terningkast 6!

I Fædrelandsvennen  10. januar 2017 får «Bok og ballast. Kristiansand Katedralskoles historiske boksamling» terningkast 6!  Boka er utgitt av Vest-Agder-museet og forfatter er lektor Atle Hegland Evje; mannen som kjenner boksamlingen best og som har hatt en særskilt interesse for enkelte verk og samlingen som helhet. 

Les mer…