Har du en historie på lager? Vi har 275 000
Vi har gjenstander fra århundrer tilbake og fram til i dag. Ting som forteller om oss – om handel og sjøfart, om kaperfart og krig, om fattig og rik, om hverdag og fest.
Vi har gjenstander fra århundrer tilbake og fram til i dag. Ting som forteller om oss – om handel og sjøfart, om kaperfart og krig, om fattig og rik, om hverdag og fest.
Ancas 12′ jolle er en av Norges første serieproduserte plastbåtmodeller. Vest-Agder-museet restaurerte sitt eksemplar fra 1958. Under følger en kort beskrivelse av fremgangsmåten.
I disse dager jobbes det på Kristiansand museum med utstillingen «Det sanselige 1700-tallet». Før utstillingen kan åpnes, må det gjøres en del arbeid på gjenstandene som skal stilles ut. De rengjøres, og i flere tilfeller må de repareres. Også deler av gjenstandene som publikum vanligvis ikke ser…
12. og 13. april arrangerte Vest-Agder-museet en internasjonal konferanse om muligheter og utfordringer ved bruk av personlige beretninger. Med mer enn 70 påmeldte og etter tankevekkende foredrag og gode diskusjoner, kan vi fastslå at temaet fenget.
Vest-Agder-museet har behandlet prosjektsøknader for første søknadsrunde 2018 fra museer og andre kulturhistoriske aktører som ikke mottar fylkeskommunal/statlig driftsstøtte. Søknadene er vurdert ut fra de offentliggjorte kriteriene.
Vinteren 2018 startet det et stort arbeid i Kristiansand Domkirke med å rengjøre den store altertavlen av Eilif Pettersen fra 1886.
Dette er historien om en 12-fots Ancas plastjolle fra 1958, som etter mer enn 50 års flittig bruk endte opp i Vest-Agder-museet.
Velkommen til Vikingting 25.-27. mai 2018. Vikingting arrangeres i år for 6. gang. Vi inviterer publikum til en tidsreise – bli kjent med ulike håndverk og annet spennende fra vikingtiden.
Nylig ble en gjenstand levert til Vest-Agder-museet; en krumkniv som var inngravert med «G. K Raustad» og «Odderøen den 17-9-1917». Men hva ble en krumkniv egentlig brukt til, og hvilken historie skjulte seg bak de inngraverte ordene?
I juli 1891 ble 250-årsjubileet for Kristiansand by behørig feiret. Kong Oscar II skulle komme og samtidig ta det første spadestikket for arbeidet med en ny jernbanelinje. Til seremonien ble det laget en spesielt utsmykket trillebår og en spade. Denne spaden finnes i dag på Vest-Agder-museet.