Nyheter

Ei hylle fra M/S BETA

Denne hylla er en av gjenstandene til Mandal museum. Opprinnelig var den en del av interiøret på et av de mange skip som har blitt bygd i byen vår. Bortsett fra det, er det lite som rent umiddelbart gjør denne gjenstanden særlig spesiell. Vi må derfor grave dypere i historien til hylla fra BETA!

Les mer…

Opera – operetteaften på Gimle Gård

Velkommen til konsert søndag 30. september kl. 18.00, i den vakre malerisalen på Gimle Gård. Vi slår til med opera- og operettearier, blant annet Mozartarier av de sjeldne, dessuten instrumentalstykker for fiolin og klaver. Adam Grüchot på fiolin er konsertmester i Kristiansand symfoniorkester.

Les mer…

Foredrag og strikkekafe

Velkommen til foredrag om norsk strikkehistorie og strikkekafe på Sjølingstad Uldvarefabrik mandag 22. oktober kl. 19-21. Ingun Grimstad Klepp og Tone Skårdal Tobiasson kommer på besøk og presenterer si nye strikkebok.

Les mer…

Barnehagedager 2018

Velkommen til barnehagedager 9. – 18. oktober. Vi koste oss på barnehagedagene i fjor, så også i år ønsker vi å gjøre litt stas på våre yngste gjester her på Sjølingstad Uldvarefabrik. Det blir omvisninger i fabrikken tilpasset barnehager, og forskjellige verksteder der vi bruker ull og garn. Står det ikke noe annet, er aktiviteten gratis.

Les mer…

Møte med en fra den gamle garde…

Det begynner å bli noen år siden den ordinære driften på Setesdalsbanen, og det å treffe noen fra «den gamle garde» som har hatt Setesdalsbanen som arbeidssted, skjer ikke like ofte lenger.

Les mer…

Boklansering

Forfatter, kunstner og fotograf Peter Lukas lanserer boka «Forandring Mandal» på Mandal museum.

Les mer…

En lysende fremtid

Tenk så praktisk å kunne se hvor mye klokken er i mørket! Men hva gjør at et armbåndsur uten elektronikk lyser når det er mørkt? Gamle klokker kan være mer helsefarlig enn man skulle tro.

Les mer…