Nyheter

Omvisning i museumsfabrikken

I hele sommer er det daglige omvisninger og ullverksted for barn på den levende museumsfabrikken Sjølingstad Uldvarefabrik. Her finner du informasjon om åpningstider, daglige omvisninger og aktiviteter for barn.

Les mer…

Full uttelling hos Creative Europe

I dag kom den gledelige nyheten om at Creative Europe støtter det spennende internasjonale samarbeidsprosjektet Identity on the Line. Vest-Agder-museet vil her fungere som Lead Partner og har i tillegg et eget delprosjekt på lik linje med våre partnere i Sverige, Danmark, Polen, Litauen, Slovenia og Kroatia. 

Les mer…

Samfunnsrolle, sier du? Og hva betyr så det?

Vest-Agder-museet er opptatt av å fylle samfunnsrollen sin på en god måte. Samtidig ser vi tydelig at begrepet byr på utfordringer. Det er derfor vi vil utfordre til mer refleksjon rundt innholdet i begrepet. Vi har startet med en kronikk i Museumsnytt, fagbladet til museumssektoren. Kronikken er skrevet av Kathrin Pabst.

Les mer…

Utstillingsåpning: «Skåret i tre»

Årets sommerutstilling på Vigeland hus viser arbeider knytta til Gustav Vigelands oppvekst i vår region. Vi stiller ut tregjenstander skåret av Gustav Vigeland i hans unge år, utstilt i farens møbelsnekkerverksted, i dag en del av Vigeland hus.

Les mer…