Nyheter

Strikkedager på Sjølingstad 2019

Velkommen til to hyggelige strikkedager på en helt unik plass; den levende museumsfabrikken Sjølingstad Uldvarefabrik, som feirer 125 år i år. Billettsalget er åpent til og med 18. september. Du finner dem i dette innlegget. 

Les mer…

Våningen i fortid og framtid

Den har stått der i 125 år, Våningen. Et enkelt leilighetsbygg for ansatte på en ullvarefabrikk, men også et bygg med mye historie i veggene. «Vi forteller din historie», er slagordet til Vest-Agder-museet, men nå trenger vi hjelp til å fortelle Våningens mange historier!

Les mer…

D/S Hestmanden var lastet med…

Gjennom sine mange år som handelsskip fraktet dampskipet Hestmanden med seg mange forskjellige type varer. Noen varer var vanligere enn andre, og noen mer lovlige enn andre.

Les mer…

«Gustav Vigeland og tresnittet»

Gustav Vigeland er mannen bak Vigelandsparken i Oslo, verdens største skulpturpark utført av kun én kunstner. Parken har gjort Gustav Vigeland til landets mest kjente billedhugger, men Vigeland har også etterlatt seg flere pasteller, tegninger, treskjærerarbeider og tresnitt. Vigeland-museet i Oslo har 400 tresnitt etter Gustav Vigeland i sine samlinger.

Les mer…

Utstyrsbanken

Skal dere ha en temporær utstilling eller et arrangement? Trenger dere byster til utstilling av drakter og klær eller utstillingsvegger? Trenger dere en projektor til et foredrag? Dere kan låne det gratis av Vest-Agder-museet.

Les mer…

Røkelseskaret fra Snartemo vender hjem – for én dag

Røkelseskaret fra Snartemo, som opprinnelig sto i Hægebostad kirke, er en av de få kulturhistoriske gjenstandene fra høymiddelalder som er bevart fra området. Røkelseskaret er datert til 1150-1350 e.kr. Karet, som siden 1800-tallet har vært på Arkeologisk museum i Stavanger, skal nå komme hjem – for én dag.

Les mer…

Identity on the Line (I-ON)

Identity on the Line (I-ON) is a large-scale cooperation project between six cultural history museums and one university, working together to explore the long-term consequences of different migration processes, forced or voluntary, which took place in Europe over the last 100 years.

Les mer…