Nyheter

Agderseminaret 2019

Årets Agderseminar finner sted på KUBEN i Arendal 17. og 18. oktober og handler om «Grenseløst Agder – det som skilte og det som bandt».

Les mer…

Håndverkerkafé i Kristiansand 2019

Eier du et gammelt hus du vil ta vare på, arbeider du profesjonelt med restaurering av gamle bygninger eller er du bare interessert i gamle bygninger og gammelt håndverk?
Her finner du en oversikt over de neste håndverkerkafeene.

Les mer…

5 millioner til D/S Hestmanden

En stor dag for D/S Hestmanden, krigsseilerne og Vest-Agder-museet! Regjeringen går inn for å sikre D/S Hestmanden – Norsk krigsseilermuseum driftsmidler på neste års statsbudsjett.

Les mer…

Gammel nok? 60+?

Har du, eller noen du kjenner, fortsatt noe igjen av langtidshukommelsen?
Da er du invitert til hyggelig fotokveld på folkebiblioteket torsdag 5. september kl. 19.00.
Du er velkommen til å komme og høre alt det spennende som folk kan fortelle, eller til å fortelle selv!

Les mer…

Plastikk 2019 – Plastbåtregatta

Siden 2011 har Vest-Agder-museet arrangert en årlig regatta for klassiske norske plastbåter. Dette som ledd i museets satsing på å bevare, formidle og dokumentere Sørlandets plastbåthistorie. I tillegg ønsker vi at dette skal være en arena hvor entusiaster samles. I år arrangeres regattaen søndag 25. august 2019.

Les mer…

Portrettet av Ingertha Petronelle Arenfeldt

Det finnes mange portretter på Gimle Gård av personene som har bodd der. Ett av dem avbilder Ingertha Petronelle Arenfeldt, også kjent som Tittis mor. Portrettet er malt av Marcelius Førland i 1938 og har nylig hatt behov for konserveringsbehandling. Her benyttes anledningen til å skrive litt om bildet og behandlingen.

Les mer…