Nyheter

Maskinist Ivar Martin Olsen

Om bord på D/S Hestmanden har det gjennom tidene arbeidet mange ulike mennesker. Noen har arbeidet der i lengre tider, andre i kun noen uker. Uavhengig av tiden de var om bord, var de alle en del av mannskapet på D/S Hestmanden. I november ønsker vi å løfte frem noen sjøfolk som seilte på skipet, og hva de opplevde. Du skal med andre ord få møte noen fra mannskapet om bord på D/S Hestmanden. For å starte det hele har vi valgt å skrive en lengre artikkel om maskinsjefen som styrte under andre verdenskrig om bord, nemlig Ivar Martin Olsen.

Les mer…

Vandring i julemørket

UTSOLGT

Rundt juletider, da dagen var på det korteste, det var særlig da de underjordiske kom frem fra sine skjulesteder.

Bli med på en vandring i julemørket på museet og hør om de mange figurene som folk i gamle dager ble skremt av i juletiden.

Les mer…

Kristiansand – Når byen vokser

Tidlig på 1800-tallet var Kristiansand en by med lav trehusbebyggelse. Det var god siktlinje mellom Gimle Gård på østsiden av Otra og Lasaretthøyden på Odderøya, men byen vokser, og utsikten endrer seg.

Les mer…

Mandal museums samling: Ett teppe, mange historier

Dobbelt teppe med toskaftsvevnad sydd sammen av ti stykker. Løpegang brettet til øverst, med frynser som henger ned på baksiden. Stort sett sydd sammen langs siden, men brettet nede til høyre og oppe til venstre. Bredde: 136 cm. Høyde: 205 cm.

Les mer…