Nyheter

Prosjektmidler – tildeling 1. runde 2020

Vest-Agder-museet har behandlet prosjektsøknader fra museer og andre kulturhistoriske aktører i Vest-Agder-museets eierkommuner som ikke mottar fylkeskommunal/statlig driftsstøtte. Søknadene er vurdert ut fra de offentliggjorte kriteriene.

Les mer…

Et gråmalt skip

I de siste dagene har D/S Hestmanden fått noen nye strøk med maling. Skipet har fremdeles den karakteristiske gråfargen. Mange har spurt oss om hvorfor D/S Hestmanden er malt grå, når dette ikke er skipets fredsfarger. I denne artikkelen skal du få lære litt om hvorfor vi har valgt å male skipet grått og hvordan skipet så ut i fredstid.

Les mer…

Feber og fellesskap – epidemienes århundre

I 2010 lagde Vest-Agder-museet i samarbeid med Universitetet i Agder og Agder naturmuseum utstillingen «Feber og fellesskap – epidemienes århundre 1820-1920». I disse dager har materialet vi produserte til utstillingen blitt brennaktuelt igjen. Her er det lenker til filmer og et utvalg av de digitale fortellingene til utstillingen.

Les mer…

Epidemier og jernbane

I disse dager er Norge og store deler av verden i en særdeles spesiell situasjon med hensyn til spredning av virus. Men som kjent, det ikke noe nytt at virus og sykdom spres hurtig.

Les mer…

Som hånd i hanske – maleri og ramme

Etter omfattende konservering av selve maleriet David vender tilbake med Goliats hode fra Gimle Gård, er det på tide å se nærmere på hvordan rammen kan bidra til bedre oppbevaringsforhold for maleriet. Et krumt panelmaleri skulle innrammes i en rett ramme og noen justeringer måtte til.

Les mer…