Nyheter

Løa istandsettes

I sommer startet arbeidet med istandsetting av løa på Kristiansand museum. Siden museet kom på plass på Kongsgård, har løa stått på tunet – der den sammen med loft, stabbur, nystove og fjøs har utgjort et komplett tun i typisk Setesdals-stil.

Les mer…

Minneutstilling – Tønnes Omdal

I år er det hundre år siden billedkunstner Tønnes Omdal fra Åmdal på Lista, ble født, 17. mai 1920. Minneutstilling åpnet søndag 4. oktober og vises på Nordberg fort fram til og med søndag 3. januar. Malerier og tegninger er innlånt fra offentlige og private eiere.

Les mer…

Klipp en silhuett – skoleopplegg

«VI SPRAYER DIN HISTORIE» – lag en silhuett!
I sommer gjennomførte vi prosjektet «Vi sprayer din historie», inspirert av museets slagord «Vi forteller din historie». Det resulterte i noen store bilder på en av museets vegger.

Les mer…

Plastikk 2020 – Poker Run

Søndag 30. august ble Vest-Agder-museets årlige regatta for klassiske norske plastbåter avhold. Denne i gangen i et litt annet format enn det vi pleier.

Les mer…

Tussa på Tunet Kristiansand museum

Tussa på tunet 2020 – En takk!

Da var «Tussa på tunet» over for denne gang. Men så gøy vi har hatt det, og sannelig har publikum ledd litt de også. Dette blir nok ikke siste gang dere får anledning til å hilse på geita Greta, tussa, Vesla, Vetle og bonden Kjell Ola.

Les mer…