Nyheter

Byggestart på Kanonmuseet

Kanonmuseets hovedområde er nå gjerdet inn, og anleggsmaskiner står klare på parkeringsplassen. Arbeidene med nytt publikumsbygg på Kanonmuseet er i gang!

Les mer…

Finke… – Finkevogn på Setesdalsbanen

Finke sto det på dokument i samlingen til Setesdalsbanen som nylig ble registrert. Dokumentet var et skjema laget på tynn kalkerpapir. Skjemaet viste oppgaver knyttet til «hovedrevisjon og TR for lok og finke». Hva betegnelsene TR og finke sto for, var i første omgang uklart for registrator.

Les mer…

Gustav Vigelands juletre.

Gustav Vigelands juletre

«Hver jul hadde vi juletre i den tid. Baker Arnesen på Støa kom selv dagen før Lillejulaften med en kurv full av julegodter, bakverk i forskjellige figurer sprøytet med rødt og hvitt sukker i striper.»

Les mer…

Hestmanden

Norsk krigsseilermuseum

D/S Hestmanden har i løpet av 2016 og 2017 fått ny last. Etter å ha fraktet alt fra sprit til jernbanevogner, via våpen og ammunisjon, gjennom over 50 år i aktiv tjeneste som lasteskip, er nå lasterommene fylt med nytt gods – tankegods.

Les mer…

Språk og shipping – slekt og sladder

Ei unik samling med brev sendt til Theodor Salvesen i perioden 1838 til 1841 danner grunnlag for dette arrangementet. Risøbank IKS, Buen kulturhus, Lindesnes kulturskole, Mandal historielag og Mandal museum inviterer til opplesning og musikk i Buens storsal!

Les mer…

Omlastingstomta på Setesdalsbanen

Omlastingstomta på Grovane er en sentral del av kulturminnet Setesdalsbanen. Dette er et område som ikke alltid får like mye oppmerksomhet som resten av museumsjernbanen. Men i driftstida, etter Sørlandsbanens åpning i 1938, var dette selve knutepunktet for jernbanen i vår landsdel.

Les mer…

Agderseminaret: Krig og anerkjennelse

I år er det 80 år siden Norge ble okkupert og 75 år siden frigjøringen fra tysk okkupasjon 8. mai 1945. Det gir anledning til å minnes disse sentrale hendelsene i norsk historie, men også til å se nærmere på hvordan krigens minnepolitikk har endret seg i disse 75 årene.

Les mer…