Nyheter

Bispestolen, byfurua og byvåpenet

På sensommeren 2020 tok Kristiansand museum over et lite stykke by-historie fra Domkirken i «bispestolen». Stolen er laget av grener fra selve by-furua, som var et kjent landemerke. Den stod ved domkirken frem til bybrannen i 1880.

Les mer…

Kari Fredriksdatter, kvinnelig pioner på 1700-tallet – og historikernes kvinneutfordring

Kari Fredriksdatter, blant anna kjent som Gjerts Kari og Madam Karen, var en betydelig forretningskvinne på 1700-tallet i Mandal. Hennes historie er på mange måter unik, fordi den har gitt historikere et sjeldent innblikk i kvinners rolle i forretningslivet på 1700-tallet. De fleste kvinner ble usynliggjort og dermed er det en stor utfordring for historikere å fortelle kvinnehistorien fra denne perioden.

Les mer…

Lag filtfigurer med barn

Det er gøy å lage filtfigurer sammen med barn. På den levende museumsfabrikken Sjølingstad Uldvarefabrik produserer vi filt, garn og ull i fine farger på våre gamle maskiner. Her er noen ideer til hvordan den kan brukes.

Les mer…

Nytt tømmer til Løa

Arbeidet med istandsettelse av Løa fra Bjørgum fortsetter på museet, og laftearbeidet på veggene nærmer seg slutten. Vi reiste derfor ut i skogen for å finne tømmer til nytt undertak til torvtaket.

Les mer…