Nyheter

Barnebarn, 32: «Vi må snakke om følelsene handlingsvalgene førte til.» Sitater fra vårt arbeid med familiehemmeligheter etter krigen.

På grunn av pandemien måtte vi forskyve åpningsdatoen for vår vandreutstilling «Det snakker vi ikke om! Familiehemmeligheter etter krigen». Ny åpningsdato er nå satt til 27. januar 2022, og første visningssted er Kristiansand museum på Vige. For alle som følger med prosjektet kommer her mer informasjon om hva utstillingen og den medfølgende publikasjonen vil inneholde.

Les mer…

Sommermagasinet til Vest-Agder-museet

I 2021 lanserer vi vårt første digitale museumsmagasin! Er du nysgjerrig på hvordan ull blir til tråd, eller hvordan damp kan gi fremdrift til skip og tog? Vest-Agder-museet byr på et stort knippe varierte og spennende opplevelser! Museene våre er spredd fra Flekkefjord i vest, til Kristiansand og Vennesla i øst. Tematisk spenner museene fra friluftsmuseer og bymuseer, via kunstnerhjem og lystgård, til ullvarefabrikk, jernbane, dampskip – og verdens nest største kanon. God lesing!

Les mer…

Historisk padletur med SUP-brett

Hvorfor heter det egentlig Bendiksbukta? Og hvor gammelt er Odderøya fyr? Ta en historisk padletur på SUP-brett og lær mer om ni ulike steder i Kristiansand du kan se fra sjøen.

Les mer…

Lekelørdag

Hver lørdag i sommer inviterer vi til lekelørdag på museet, med grats inngang for alle barn!

Les mer…

Hør «Identity on The Line» live på Kreativt Europa

Vi er stolte over å ha blitt valgt ut som en av to representanter for internasjonale kulturarvprosjekter på Kulturrådets og Filminstituttets lanseringswebinar om Kreativt Europa! Følg vår presentasjon av «Identity on The Line» live 17. juni 2021 kl. 13 og hør mer om hvordan vi samarbeider med kollegaer i syv europeiske land om å samle inn og presentere vanskelige, personlige opplevelser fra ulike migrasjonsprosesser.

Les mer…