Hvem av oss har ikke drømt om å reise i tid og å kunne snakke med fortidens mennesker? 3. og 4. desember 2022 blir det omvisning og et unikt møte med en historisk person på Gimle Gård i Kristiansand.
Møt en digital og interaktiv Henrik Wergeland på Gimle Gård
I dette prosjektet vil vi gjenskape Henrik Wergeland og bruke ham i en interaktiv sanntidspresentasjon.
Forestillingen består av en ordinær omvisning av Gimle Gård før vi avslutter i malerisalen der vi møter den historiske personen. Omvisningene på Gimle Gård er populære. Det er en unik herskapsbolig, som forteller mye om politiske, kulturelle og sosiale strømninger de siste 200 årene.
Tidspunkt:
Lørdag 3. desember:
Kl. 12.00 (utsolgt)
Kl. 14.00 (utsolgt)
Søndag 4. desember:
Kl. 12.00 ((utsolgt)
Kl. 14.00 (utsolgt)
(Forestillingen varer litt over 1 time).
Gratis inngang med årskort 2022/23, men du må registrere gratisbilletter og fremvise årskortet i inngangen.
Har du lurt på hvilken historisk person som dukker opp i digital versjon på Gimle Gård i helga?
Henrik Wergeland
Henrik Wergeland (1808 – 1845) har en helt spesiell posisjon i norsk litteratur og historie. Ikke bare er han en av Norges største lyrikere gjennom alle tider. Han regnes også som Norges nasjonalskald og et symbol på norsk uavhengighet og det vi oppfatter som norsk nasjonal identitet, fundert på et humant, demokratisk menneske- og historiesyn.
Og – han ble født i Kristiansand.
Om Gimle Gård
Gimle Gård ble bygd som sommersted – lystgård – for den rike kjøpmannen Bernt Holm og hans familie på slutten av 1700-tallet. Den ble etter hvert helårsbolig for familien, og gikk i arv i familien i fem generasjoner. Femte og siste generasjon på Gimle var Ottilie (Titti) Arenfeldt Omdal. På Gimle Gård har livet stått stille siden siste eier døde i 1982. Gimle fremstår i dag som en unik herskapsbolig, som forteller mye om politiske, kulturelle og sosiale strømninger og begivenheter i løpet av de siste 200 årene.
Teknologien som vil bli brukt:
Nå er drømmen om å møte fortiden ikke lenger uoppnåelig. Vest-Agder-museet og Broomstick AS presenterer digital formidling og publikumsopplevelser på et helt annet nivå enn norske museer tidligere har kunnet tilby.
MetaHuman creator: De historiske personene gjenskapes etter maleri, tegninger og fotografier. Framstillingen kan bli helt realistisk og gi publikum en forbausende gjenkjennelsesopplevelse.
Motion capture: En skuespillers bevegelser overføres til en animert karakter via en drakt full av bevegelsessensorer, et kamera som tar opp og gjenspeiler ansiktsbevegelser samt en mikrofon for tale. Motion capture har blitt brukt på de store Hollywood-produksjonene i over to tiår.
Les mer om prosjektet:
Er dette virkelig? MetaHuman og Motion Capture på Gimle Gård