Tilgjengelighet Kristiansand kanonmuseum

Vest-Agder-museet jobber med å gjøre våre museer tilgjengelig for alle uansett funksjonsnivå. Dette innebærer universell utforming og tilrettelegging av informasjon og innholdsformidling. Universell utforming består av fysiske tiltak som heis, ramper, automatiske dører, og parkeringsplasser for forflytningshemmede. Tilrettelegging av selve formidlingen inkluderer lettleste tekster, bokstavstørrelse, godt lys, punktskrift og tegnspråk.

Her er informasjon om universell utforming på Kristiansand kanonmuseum

Adkomst til Kristiansand kanonmuseum

Museet har stor gruset parkeringsplass. Museets bygninger ligger på en høyde ovenfor parkeringsplassen med fantastisk utsikt. Veien opp er relativ bratt med blanding av asfalt og grus. Fra parkeringsplassen er det og grusvei uten trapper hele veien inn til hovedbygningene. På dager med mange besøkende og ved ekstra behov kan port ved forespørsel åpnes for å kjøre nærmere.

Man kan gå til museet på gruset vei fra lysløype i Voiebyen og på asfaltert vei fra Møvik. Det er svært gode bussforbindelser til og fra sentrum til Kristiansand kanonmuseum. 10 min å gå fra bussholdeplass. Husk å gå av før tunnelen. Se bussavganger til Kristiansand kanonmuseum på akt.no.

Publikumsbygget

Museet har et nyere publikumsbygg som er godt tilgjengelig for alle med funksjonshemming. Fra dette området har du derfor lett tilgang til både museumsbutikken, kafeen, toaletter og utstillingslokaler. Toaletter med handikaptoalett befinner seg og i publikumsbygget.

Utstillinger i publikumsbygget har i hovedsak brede dører og har formidling gjennom tekst med god lesbarhet og god kontrast mellom tekst og bakgrunn. Det er ingen lyd i utstillingene. Film blir vist i sal.

Kafe, infosenter og museumsbutikk er tilgjengelige ved kjøp av billett i publikumsbygget. Her kan man betale med kort og kontanter. Personer med funksjonshemninger betaler vanlig billett, men ledsager (personlig assistent) med ledsagerbevis har fri adgang. Hunder har normalt ikke adgang til publikumsbygget, men hunder som er på arbeid har derimot adgang til alle områder.

Festningsanlegget

Kanonbunker, sambandsbunker og kasematten er over 80 år gamle bunkere fra krigen. Dette setter begrensninger med trapper, høye dørterskler, smale dører og passasjers, hvis deler er veldig mørke eller veldig lyse. Det finnes ingen heis eller rampe til en del områder. utstillingene er lyssatt med en rolig belysning med ingen blinkene lys. Teksten er i hovedsak på norsk. Info på tysk, engelsk, nederlandsk og norsk deles ut.

Uteområdet til museet er over 370 mål og er et populært turområde. Ute i turområdet har gangveiene i hovedsak grus som dekke, og det er bratte partier på rundene. Det er rester av over 40 trebygg og et stort antall bunkere på området.

Byggene på museet er naturlig nok gamle og derfor lite tilgjengelige for mange bevegelseshemmede, men man kan på forespørsel komme til ved utvalgte steder. Store deler av uteområdene på kanonmuseet er i hovedsak tilrettelagt for alle.

Et besøk på Kristiansand kanonmuseum tar omtrent 2-3 timer.