D/S Hestmanden – Norsk krigsseilermuseum holder åpent skip på Bredalsholmen Dokk og Fartøyvernsenter i Kristiansand fra 12.07-04.08 2024 alle dager fra kl. 11-17.
Åpent skip på Bredalsholmen, Kristiansand hver dag kl. 11-17!
Hestmanden har åpent hver dag fra 12. juli – 4. august 2024 fra kl. 11-17. Om bord i autentiske omgivelser finner du utstillinger om krigsseilerne og deres historier, visning av kortfilmen «Marerittet», så vel som muligheten til å få ta en nær titt på skipets hjerte – den originale dampmaskinen fra 1911 som fortsatt er i drift i dag.
Inngang Hestmanden: voksen 120,- / barn : 50,-
Inngang kombibillett Hestmanden og omvisning Bredalsholmen: voksen: 150,- / barn: 50,-
Når Hestmanden ikke ligger til kai på Bredalsholmen er hun på seilas langs norskekysten. Se seilingsplan sommeren 2024.
Bredalsholmen Dokk og Fartøyvernsenter er et nasjonalt fartøyvernsenter og i sommer skal de praktisere sin unike håndverkskompetanse på verdens eldste operative fullrigger – Sørlandet
Praktisk informasjon om Bredalsholmen
Bredalsholmen Dokk og Fartøyvernsenter har omvisninger på verftet og i dokka hver dag kl.: 11:00, 12:30, 14:00 og 16:00. Pris kun omvisning: voksne: 75,- / barn: gratis.
Mat og drikkeservering i gamlemessa hver dag kl. 11-20. Gratis adgang på kaifronten og servering i gamlemessa.
Les mer om Bredalsholmen Dokk og Fartøyvernsenter.
Transport til Bredalsholmen (se kart)
Ta MB Høllen til Bredalsholmen i sommer. Tirsdag, torsdag og søndag 30.06-11.08 kan du klokken 12:00 stige ombord Høllen på Kai 6 og besøke Bredalsholmen. Du kan stige av på Bredalsholmen og ta bussen tilbake til byen, eller du kan være med videre når de etter 45 minutter på Bredalsholmen setter kursen mot Ny-Hellesund. Se mer informasjon og rutetider på www.bragdoya.no.
Det er tilgjengelig parkering på Bredalsholmen og du kan også ta buss ut (begrenset antall avganger om sommeren, se bussruter her).
Om D/S Hestmanden – Norsk krigsseilermuseum
Om bord på D/S Hestmanden finnes utstillinger om krigsseilernes innsats og om hvordan de bodde om bord, film om opplevelsene de hadde under krigen og foredragsfasiliteter – i tillegg til at det vernede skipet i seg selv er en attraksjon og en viktig del av formidlingen. Hestmanden vil under toktet være åpen og gratis å besøke for alle, og vi er spesielt opptatt av å formidle skipets og krigsseilernes historie til de yngre generasjoner. Både utstillingen «Krigsseilersyndromet» og applikasjonen «Mønstre på» inneholder sterke fortellinger fra virkeligheten!
Frivillige fra D/S Hestmandens Venner har lagt ned mange tusen dugnadstimer knyttet til istandsetting og vedlikehold av skipet de siste årene. De vil på dugnad også føre skipet langs kysten og være delaktig i formidlingen underveis på seilasen. Gjennom blant annet omvisninger, arrangementer, foredrag og skoleopplegg vil vi hedre krigsseilerne og deres innsats for Norge.
Seilasen i 2024 blir D/S Hestmandens fjerde tokt for egen maskin siden 1964.
Hestmanden er dessverre ikke universelt utformet. Les mer om universell utforming på D/S Hestmanden.
Hestmanden vil under sin seilas i 2024 være til stede bl.a. under Stavanger og Gladmatfestivalen, Skudeneshavn og Skudefestivalen, Mandal og Skalldyrfestivalen og Arendal og Arendalsuka. Se seilingsplan sommeren 2024.
Les mer om Hestmanden.