Visste du at mennesker alltid har spist tang? I alle land med kystlinje i verden vokser det ulike arter tang og tare- og tang har vært brukt til mye spennende gjennom tidene, bl.a. i mat og øl, som medisin og i gjødsel og kosmetikk.
For å feire tangens mangfold og allsidighet, arrangerer vi en tredagers festival. Festivalen er et samarbeid mellom Lindesnes fyrmuseum og Odderøya museumshavn i Kristiansand.
Program Seaweed festivalen 2023:
Fredag 9. juni kl.19-21: ODDERØYA MUSEUMSHAVN
TANG OG TARE SOM MAT ved Arne Duinker, Havforskningsinstituttet.
HVORDAN OG HVORFOR JEG SANKER ALGER I HAVET ved Melanie Endemann.
Smaksprøver på mat fra havet og drikke som passer til er inkludert i billetten.
Billetter kr 250,-
Lørdag 10. juni kl.10-16
LINDESNES FYRMUSEUM PÅ BRYGGA
MILJØ, MANGFOLD OG MULIGHETER I TARESKOGEN ved Arne Duinker, Melanie Endemann og Siri Mathisen.
Grilling av fisk i sukkertare og koking av tang og tare-suppe. Smaksprøver med ”tang i alt”. Vanlig inngangsbillett.
Søndag 11. juni kl.11-16
ODDERØYA MUSEUMSHAVN FAMILIEDAG – Lær om tang og tare.
TANGTRYKK FOR BARN ved Melanie Endemann
DYKKING OG SANKING ved Arne Duinker
HAVDYRENES HEMMELIGHETER ved Hilde Eskild
Smaksprøver med ”tang i alt”.
Flere andre aktiviteter. Åpen kafe med salg av tangvaffel.
Vanlig inngangsbillett.